Image courtesy of rakratchada torsap / FreeDigitalPhotos.net

torstai 23. toukokuuta 2013

Köynnösruusu ja Stella de Oro

Lidlistä näyttää löytyvän kaikkea mahdollista kun vain pitää silmät auki ja mielen avoimena.

Ruusuja en voi vastustaa ja tämä köynnösruusu paketti näytti niin houkuttelevalta, että päätin kokeilla miten tämä lajike näillä leveysasteilla menestyy.  Neljä euroa menee turhempaankin, joten jos sillä saa ruusujen loistoa edes yhdeksi kesäksi, olen tyytyväinen.


Istutin tämän köynnösruusun vartetun marja-aronian juurelle, johon en ole aiemmin keksinyt mitään muuta kuin yksivuotisia kesäkukkia.  Viime vuonna auringonkukat valtasivat paikan, mutta ne kasvoivat liian korkeaksi ja kukinnot ylsivät puun oksille. Toivottavasti tämä ruusu menestyy ja kaunistaisi nyt leikatun marja-aronia puun runsaalla ruusupilvellä.  Puun vieressä kasvavat syvän punaiset isokukkaiset Europeana- ja Erotika -ruusut sekä kolme valkoista ruusua, joiden nimi on nyt hukassa.  Näin keväisin paikan kuitenkin valtaavat Angelique tulppaanit, joiden lehtiä kuvassakin näkyy jo.


Lidlistä tuli mukaan myös päivänlilja Stella de Oron (Star of Gold) juurakoita neljä kappaletta.  Päivänliljoja en ole aiemmin istuttanutkaan, mutta paketissa oikealla alhaalla oleva kuva innosti kokeilemaan.


Istutin myös nämä päivänliljojen pikkujuurakot tämän saman pikkupuun alle.

Mielessäni näen kuinka päivänliljojen tuuheat keltaisena kukkivat mättäät peittävät puun tyvenen ja vaaleanpunainen ruusuköynnös on peittänyt pienen puun oksat kukkaloistoonsa.  Saa nähdä mitä on sitten todellisuus kuukauden, parin päästä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti