Image courtesy of rakratchada torsap / FreeDigitalPhotos.net

keskiviikko 3. huhtikuuta 2013

Tästä se kevät alkaa - huhtikuu

Kuva: WeHeartIt.com

Kovin ovat talvisia vielä näkymät täällä kotipuutarhassa vaikka on jo huhtikuu.  Ylläolevanlaisesta kukkarunsaudesta voi vain haaveilla...


Alppiruusu ressukka on vielä hieman nuukahtanut, umpijäässä.  Näistä en vielä muutama vuosi sitten tykännyt yhtään, mutta kyllä ne vaan ovat kauniita kukkiessaan.  Täytyipä sitten ostaa yksi omaakin puutarhaa koristamaan.  Viime vuonna siinä oli jo muutama kukkakin, toivottavasti kukkisi tänäkin vuonna komeasti.  


Timanttituijat ovat suosikkejani, kauniin muotoisia ja aina ihanan syvän vihreitä.  Näyttääpä vielä olevan lappunenkin kiinni yhdessä tuijassa :-)  Nämä kun tästä kasvavat hieman isommaksi, niin alppiruusulle muodostuu mukavan varjoinen paikka tuijien kainaloon.  


Rungollinen syreeni näyttää näin talvella kieltämättä hieman risulta, kuten poikani asian ilmaisi.  Syreenikään ei alunperin kuulunut alkuperäiseen pihasuunnitelmaan, mutta kukapa voisi alkukesällä vastustaa syreenin kauniita kukkia ja huumaavaa tuoksua! Pitäisikin selvittää, että tarvitseeko tätä leikata näin keväällä jotta siitä saisi kauniimman muotoisen. Näyttää lehdettömänä aika väkkärältä!


Jouluistutus siivottiin ulos ikkunalaudalle.  Puuastia on jo monet istutukset nähnyt, mutta aina vain se on yhtä ihana - lieneekö tekstilläkin asiassa oma osuutensa.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti